Evenementen

Evenementen

Efteling 2019

Voor 116 kinderen een onvergetelijke dag

Maandag 29 april hadden 116 kinderen en hun ouders/begeleiders een onvergetelijke dag. Voor het derde jaar op rij vertrokken we met drie bussen voor een volledig verzorgde dag richting Efteling. In totaal met bijna 190 personen.

Locoburgemeester Ruth Mijnen sprak de groep voor vertrek op het plein voor de Mariakerk  nog even toe, waarna de drie volle touringcarbussen naar Kaatsheuvel vertrokken. Wat volgde, was een dag vol zon, in een sprookjesachtige omgeving, met volop vertier en plezier, een hapje en drankje en tot slot een Efteling-souvenir.


 

Wijn=Fijn 2019

Vrijdag 11 oktober 2019 was onze tweede editie van Wijn=Fijn in de kapel van het Albertusgebouw. Een wijnproeverij waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de jeugd van Montferland. Het was een geweldige avond met een fantastische opbrengst. Dank jullie wel daarvoor. De heerlijke wijnen zijn vanaf nu bestelbaar in de webshop.  https://kiwanismontferland.nl/winkel-2019/

 

 


 

De Gelukskalender

 

Voor de Gelukskalender hebben we kinderen gevraagd om in één foto weer te geven wat voor hun “geluk” betekend. De mooiste inzendingen hebben in Didam en ‘s-Heerenberg in de bibliotheek gehangen waar andere kinderen uiteindelijk op de mooiste foto konden stemmen. Van de foto’s met de meeste stemmen is een “geluks” kalender gemaakt die we voor het “goede doel” verkopen. Deels met de opbrengst van die kalender zijn we dit jaar voor de derde keer met een groep kinderen naar De Efteling geweest.


 

 

Deze “GeluksKalender” is gemaakt door kinderen tussen de zes en twaalf jaar uit de gemeente Montferland. Door middel van zelfgemaakte foto’s laten de kinderen hun “geluksgevoel” zien. De gehele opbrengst van de verkoop van deze kalenders komt ten goede aan het Kiwanis goede doel: een leuke dag voor de kinderen uit Montferland die een extra steuntje kunnen gebruiken.

 

 

 

 


 

 

 


NLDoet 2019

 

Op zaterdag 16 maart hebben leden van Kiwanis Montferland de handen uit de mouwen gestoken om bij zorgboerderij “de Hettenheuvel” in Loerbeek diverse klussen uit te voeren. Dit om de kinderen die bij deze speciale zorgboerderij hulp krijgen een nog plezierige verblijfsplek te kunnen geven. Zo hebben we een pannendak vernieuwd, zijn er houten tuinstoelen strak in de lak gezet, een afdak voor het tuingereedschap getimmerd en werden de plantenbakken ververst met nieuwe planten.

Ondanks het slechte weer hebben wij genoten van het enthousiasme van de kinderen die mee hielpen.  We hopen dat zij veel plezier gaan hebben van alle opgeknapte spullen en afdak voor het tuingereedschap.


 


Didam op Stelten

Elk jaar de eerste zondag van juni staat Didam weer op stelten. Het jaarlijkse evenement is kenmerkend door een prachtige lint van kramen door het centrum, met op diverse plekken horeca en muziek. Het is een spektakel om te bezoeken. Als Kiwanis Montferland proberen we die dag zo in te vullen dat we mensen kunnen verbinden. Het begint vaak met de kinderen, samen spelen, samen eten en elkaar leren kennen.

Kiwanis is Fun voor klein én groot.

Geplaatst door Kiwanis Montferland op Zondag 2 juli 2017

 


Kerstmarkt

Na het succes van vorig jaar vindt de kerstmarkt in Didam dit jaar weer op een vrijdagavond plaats. Vrijdag 13 december staan wij in het centrum van Didam om onze lekkere wijnen te verkopen. De opbrengst komt uiteraard weer geheel ten goede aan het goede doel.

Kerstmarkt in Didam voor het goede doel: Kiwanis Children's fund.

Kerstmarkt 2016 in Didam voor het goede doel: Kiwanis Children's fund.

Geplaatst door Kiwanis Montferland op Zondag 11 december 2016